google-site-verification: googleaf36d950cd3dff11.html

PERMOHONAN DPLI 2010 - GEMPARRR!!!!!

 
WAhh~~ Mesti ramai yang dah tertunggu2 bila la agaknya borang DPLI keluar kan?
 Yela jadi cikgu ni senang, keje separuh hari tu pun kelas bukan full time dari kul 7.40 sampai 2 pm. mesti ada gap dia. Petang pulak kalau ada pun kokurikulum. Cikgu yang rajin tu buatla tuisyen dengan harapan murid bleh jd pandai.. Kan bagus niat murni macam tu. Aritu masa KPLI keluar berebut orang mintak sampai jammed website tu nk bukak.

Berbalik kepada DPLI..
Aritu dah ada berita tentang Borang DPLI akan keluar pada 1 Mac 2010 ni. Berapa lama sangat lagi. Langkah pendaftaran sama. No pin di BSN tapi aku rasa no pin tu mahal sikit la. Kalau xsilap RM60. Yela dah kos yg menjadi rebutan kan~

Aku mengucapkan gudluck la pada diri aku.. Sesungguhnya aku mintak kerana Allah.. Aku mendidik kerana Allah.. Aku hidup kerana Allah.. Aku bekerja semuanya kerana Allah

PERMOHONAN KPLI SENDAT!

 
Profesyen guru menang menjadi rebutan ramai pihak.. Arini saja pernohonan KPLI hari pertama, web moe jadi sesak sampai tak boleh bukak woo.. kalau web tu pasang nuffnang memang mengetop dlm masa sehari jela..  Alhamdulillah aku dah selesai.. Opie bagi tau aku semalam ada dalam suratkhabar iklan KPLI. Pagi ni aku merempit moto g BSN kat mall UUM then beli no pin untuk aku n Kaksu. Aku cepat2 isi. Aku pilih Matematik untuk SJKC (Skolah cina). Alasan? sebab sekolah cina xramai orang nak n cikgu2 cina pun tak ramai kan.. yela orang cina sejak azali lagi berminat dengan perniagaan. Korang baru tau ke? ha jom browse blog ni untuk maklumat lanjut:
http://nurhanil.blogspot.com/2010/02/borang-kpli-dah-keluar.html

SUNGAI DALAM LAUT..

Gambar-gambar di bawah ada staf forward kan kat email aku.. So aku pun malas nak cakap banyak.. Korang tengok la sendiri keajaiban yang Tuhan kita jadikan..


Jika Anda termasuk orang yang gemar menonton rancangan TV
`Discovery' pasti kenal Mr.Jacques Yves Costeau, ia seorang ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari Perancis. Orang tua yang berambut putih ini sepanjang hidupnya menyelam ke perbagai dasar samudera di seantero dunia dan membuat filem dokumentari tentang keindahan alam dasar laut untuk ditonton di seluruh dunia.

Pada suatu hari ketika sedang melakukan eksplorasi di bawah laut, tiba-tiba ia menemui beberapa kumpulan mata air tawar-segar yang sangat sedap rasanya kerana tidak bercampur/tidak melebur dengan air laut yang masin di sekelilingnya, seolah-olah ada dinding atau membran yang membatasi keduanya. 


Pelik tapi tu la realiti

 Setengah pengkaji mengatakan, itu bukanlah sungai biasa, itu adalah lapisan hidrogen sulfida, nampak seperti sungai... luar biasa bukan? Lihatlah betapa hebatnya ciptaan Allah SWT.

 
©2009 Hanya Untuk Lelaki | by TNB